Informa: Xadrez Ourense | Web | Bases

Final

VI Festival Internacional de Xadrez Ourense 2013

Máis de 2 centeneres de participantes porcedentes de Galicia e Portugal, reuníronse na xornada do 2 de Novembro en Expourense para disputar a VI edición do festival de xadrez para xóvenes 2013.

Unha xornada chea de colorido e deporte-ciencia que contou ademais coa presencia do actual campión de España individual, o G.M ourensán Iván Salgado, que realizou unha exhibición simultánea ante os gañadores das categorías sub-8, sub-10 e sub-12.

En categoría sub-8 o vencedor foi Marcos Santos (A.Bóveda de A Coruña), destacanndo o subcampionato de Xacobe Conde (Xadrez Ourense) e o quinto posto de Miguel Cantón (Benchoshey – Pereiro de Aguiar).

En Sub-10 o vencedor foi J.Manuel Martínez (E.X. Pontevedra), destacando o bronce de Martín Gómez (Xadrez Ourense) e o quinto posto de César Pérez (Xadrez Ourense), en Sub-12 o vencedor foi o compostelán Martín Pena (U.S. Compostela).

No referente á categoría Sub-14 o gañador foi Angel Domínguez (C. Xuventude), destacando o bronce de Gabriel Roma (Xadrez Ourense), outro ouro para Ourense foi o acadado por Adrián Gómez (Xadrez Ourense), en sub-16, destacando o subcampionato logrado por Miguel Ferreiro (Xadrez Ourense). Finalmente 8 podios para os xóvenes ourensáns entre os 25 premiados de todas as categorías, o Club Xadrez Ourense voltou a ser o máis laureado con 6 premiados, seguido da Escola Xadrez Pontevedra con 4 postos de privilexio.